Kevään kuulumisia

Blogia ei ole tullut päivitettyä aikoihin, sillä loppuvuodesta olin ilman tietokonetta 2kk ja sen jälkeen päivittäminen on vain jäänyt. Projektit ovat kuitenkin hitaasti edenneet tällä välin.

Grillikotaan on tehty lautalattia sekä katto on laudoitettu lähes kokonaan. Talvi yllätti tänäkin vuonna, joten katon suojana on ollut pressut talven ajan. Keväällä täytyy laudoittaa katto loppuun ja laittaa palahuopa. Kotaan on myös laitettu ikkunat sekä pielilaudat. Myös kotakeittiö on lähes valmis. Kotakeittiö tehtiin pääosin kahdesta vanhasta vesivaraajasta.

 

Kotakeittiön pohjaksi hankin romuttamolta n 80cm halkaisijaltaan olevan varaajan päädyn (20e)

 

Jalaksi tuli myös käytöstä poistettu varaaja, josta leikattiin päädyt pois. Tori.fi: stä löytyi rosterinen tuhkalaatikko parilla kympillä ja puuilosta arina 8e. Korvausilma tulee kotaan piipun kokoisesta reiästä lattian/grillin alta, joten grillin jalka on avoin pohjasta.

 

Torista löytyi myös uutta vastaava huuva muutamalla kympillä.

 

Pöytätaso tehtiin kasilankusta.

 

Grillin saa purettua osiin, jotta se on helppo kuljettaa perille. Grillissä on nykyisin myös makkaranpaistoritilä, valurautainen parila, loimutuslauta sekä kahvipannukoukku. Koko komeus pitää kevään tullen hioa ja maalata vielä mustaksi. Toki myös piippu täytyy asentaa.

 

Joulupukki toi kaminapuhaltimen. Yllättävän tehokkaasti pyörii ja levittää ilmaa, kun kaminassa on kunnon tulet.

 

Mökin alakerran sisäkatto on laudoitettu. Naulanreiät pitää vielä kesempänä maalata piiloon.

 

Ilmankerääjän prototyyppi on viimein käytössä. Ulkonäköön täytyy tehdä seuraavaan versioon päivityksiä. Valitettavasti aurinko ei ole juurikaan paistanut silloin kun ollaan oltu paikalla, joten tehosta on hankala sanoa mitään. Kesällä puhallusilman ja ulkolämpötilan ero oli kuitenkin n 30 astetta, joten jonkinlaista tehoa pitäisi olla tiedossa. Pääasia kuitenkin on että ilma kiertää rakennuksessa paremmin.

 

Vintti on villoitettu, paperoitu ja paneloitu talven aikana. Villana oli luonnollisesti ekovilla ja paneelina siparilan valmiiksi valkoiseksi maalattu sisustuspaneeli. Päädyt paneloitiin hirsipaneelilla. Lattia ja päädyt täytyy kesällä vielä maalata ja hirsiseinä pestä + parrut käsitellä seinän väriseksi. Suunnitelmissa on ollut myös alaosasta levitettävä kerrossänky, jotta tilaa säästyisi mahdollisimman paljon.

 

Keväälle on siis taas vaihteeksi tarjolla kaikenlaista maalattavaa ja ulkovuoren rimatkin täytyy naulata paikoilleen. Myös talli/varastokompleksi odottaa vielä(kin) tekijäänsä.