Monthly Archives: January 2014

Window shopping

Projekti alkaa olemaan siinä vaiheessa, että oviaukon sekä ikkunoiden koot tulisi päättää. Pitkän kyttäämisen jälkeen ikkunat löytyivätkin tori.fi: stä kohtuulliseen 100e / 2 kpl hintaan.

ikkuna_eli_akkuna

Hiomista ja maalaamista niin hyvä tulee. Tarkoitus olisi myös askarrella rimasta ristikot lasin eteen. Ikkunat ovat 3-lasiset ja sälekaihtimetkin näytti olevan ehyet ja toimivat. Mukaan tuli myös 40cm leveät tuuletusluukut.

Ovi vielä puuttuu mutta se pitänee ostaa uutena, koska käytettynä mökkiovea harvoin löytyy. Kooksi tulee luultavasti 9×21, koska korotuksen jälkeen oviaukon kooksi tulee n. 230cm x 90cm. Tällainen olisi yksi vaihtoehto:

 

ovi

Helapaketti pitää ostaa kans ja nehän maksaakin maltaita. Pitää etsiä siihenkin budjettiratkaisu.

Back in business

Pitkäksi venähtäneen joulutauon jälkeen palasimme sorvin ääreen. Tauon aikana oli nollakeli mutta eilen lämpötila laski sopivasti -15 C asteeseen. Emme kuitenkaan antaneet pakkasen lannistaa, sillä kyllästettyä parrua ja vitoslankkua oli vino pino odottamassa reippaita kesämökkirakentajia.

 

sirkkeli

Riihen vanhasta jyvälaarista sai “hyvän” sirkkelöintipöydän. Laarin sisältö jäi linnuille ruoaksi.

 

harjateras_alajuoksu

 

kehikko

Aluksi kiinnitimme alajuoksut harkkoihin. Porasimme hieman harjateräksiä isommat reiät parruihin ja laitoimme huovan palat väliin estämään kosteuden nousemisen alajuoksuun. Sitten “pudotimme” alajuoksun paikoillaan. Lopuksi hakkasimme ylitulleet harjateräksen päät rungon suuntaiseksi. Jospa nyt tuuli ei veisi mökkiä mennessään.

 

alajuoksu_vaaterissa

Sattuivat tulemaan suoraankin ;)

 

koroke

Kehikko alkaa muodostua. 2x enemmän lankkua vielä per sivu ja lankut kiertämään kaikki kehikon sivut. Rakennelmasta tulee aika korkea maanpinnasta mitattuna, sillä hiekkakakku on 50cm korkea, pari harkkoa 40cm, kehikko 1m sekä riihi n. 4m alimmat hirret poistettuna. Eli noin 6m tulee harjakorkeudeksi.

 

Seuraavalla kerralla kehikon rakentaminen jatkuu. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

 

hirsi