Monthly Archives: February 2014

Pölyä ilmassa

Budjettiriihellä oli pölyntäyteinen päivä. Riihen välikatto täytyi purkaa ennen siirtoa mutta ongelmalliseksi asian teki se, että välikatolla oli noin 30cm kerros 73 vuotta vanhaa sammalta, risua sekä hiekkaa. Katon kestävyydestä ei ollut varmuutta, joten hiekka/sammal täytyi tiputtaa sisäpuolelle sitä mukaan kun kattoa purki.

 

sisakatto_2

Katto oli rakennettu ilman nauloja eli kattoparrujen päälle oli aseteltu halkaistuja pikkutukkeja kahteen riviin. Purkaminen tapahtui siten, että yläluukun kautta pudotin molempien rivien 3 ensimmäistä tukkia alas. Tämän jälkeen työnsin viistosti pitkällä laudalla alapuolelta tukkien toisen pään pois parrun päältä, jolloin tukki + järkyttävä kasa moskaa tippui alas. Näkyvyys sisällä oli n. 1m :)

 

poly

Pölyä tuli joka tuutista.

 

suojain

Hengityssuojain oli lujilla.

 

kattoparrut

Muutamia tukkeja oli toukat syöneet sen verran, että olikin hyvä idea olla menemättä kävelemään välikatolle.

 

sisakatto

Siltä se sitten alkoi näyttämään. Muutamaa tukkia lukuunottamatta rakenteet olivat hyväkuntoisia. Onneksi isä on joskus laittanut peltikaton pärekaton tilalle.

 

ylaikkuna

Välikaton raja. Värierosta huomaa, että hyvin on savut pysyneet alakerrassa.

 

asiattomat

Metsähommatkin alkavat olemaan loppusuoralla. Tänään ( perjantaina ) moto kaataa riihen puut. Toivottavasti ei jää perustukset/kehikko tai riihi kaatuvien puiden alle.

 

Vähän kerrallaan

Alajuoksujen päälle tuleva kehikko alkaa valmistumaan. Kehikko kiertää nyt koko perustuksen ja seuraavaksi pitää naulata 5 kierrosta 4″ lankkuja kehikon ympäri.

( kuvat eivät ole lopullisesta versiosta )

kehikko_osa2

 

kehikko_osa2_1

kehikko_osa2_2

Tällä viikolla tontille tulee moto, joten riihelle alkaa päiväkin paistamaan. Tarjolla on kohta siis myös risusavottaa mutta se mennenee keväälle.