Monthly Archives: May 2018

Sähköistäminen alkaa

Mukavuudet sen kun vain kasvavat, sillä riihelle tulee tänä kesänä aurinpaneeli. Se saatiin jo asennettua kuten myös grillikodan portaat, varaston otsalaudoitus on nyt viimeistelty sekä huussille on tehty perustukset uuteen paikkaan. Lisäksi harjoitettiin joka vuotista kevätsiivousta ja vene laskettiin vesille.

 

Grillikodan eteen laitettiin portaat. Portaiden pohjaan tuli kyllästetty lauta ja alle neljä laattaa. Maalaus tehdään sitten kesempänä.

 

Aurinkokennon asennuksessa piti käyttää omaa luovuutta mutta siitä huolimatta kenno saatiin katolle. Johdot ujutettin harjapellin alta, joten veden ei pitäisi päästä sitä kautta rakenteisiin.

 

Kennon kiinnikkeet tein alumiinilistasta.

 

Lataussäädin paikoillaan. Johdot vietiin välikaton laudoituksen sisällä säätimelle. Ensi kerralla sähkökeskuksen asennus ja ehkä jopa osa sähköistyksistä.

 

“On siis kevät”

Lumet alkavat olemaan muisto vain ja työtahti riihellä kiihtyy. Varasto on rimoitusta ja kattopeltejä vaille valmis ja grillikotakin valmistuu käsiin. Tällä menolla vuoden päästä saattaa jäädä jo aikaa lomailuun.

 

Joki on lähes sula.

 

Varastokompleksiin on laitettu kaikki pielilaudat.

 

Pöllön pönttö laitettiin puuhun. Uusia asukkaita odotellessa.

 

Pöllölle laitettiin kokeilumielessä pöntön edustalle T:n mallinen keppi tarkkailua varten.

Lepakon pönttö pääsi vihdoin myös puuhun asti. Musta väri sekä suuntaus etelään pitäisi taata päivisin lämpimät oltavat lepakoille.

 

Grillikodassakin on lähes kaikki loput pielilaudat paikoillaan.

Penkit maalia vaille valmiit.

Grillikodan eteen valmistui portaat kaikenlaisesta hukkatavarasta.

 

Riihelle tulee tänä kesänä aurinkokennolla 12V sähköt.