Sauna, osa 3

Saunarakennukseen tehtiin saunan ja pukuhuoneen väliseinä. Myös sauna paneloitiin loppuun. Kiuastakin mallailtiin paikoilleen. Kiukaan sivuille sekä taakse laitetaan kiukaantaustalevyä paloturvallisuussyistä. Levyt olivat melko kalliita, 45e/kpl ( 120cm x 120cm ) mutta olivat pakollinen hankinta. Suojaetäisyyksiä pystyisi pienentämään laittamalla useita levyjä päällekäin, kaksi levyä puolittaa etäisyyden verrattuna yhteen jne.

 

WP_20150720_22_06_38_Pro WP_20150721_18_53_11_Pro

Kiuas on siis Skamet ja vesipata Stoveman -merkkinen. Pata ei ole rosterinen, joten katsotaan miten kauan se kestää (ja minkä näköisenä). Lattiaan tulee näillä näkymin vesieriste tms. lattian/seinän rajaan. Usein on käytetty myös 10mm rakoa seinänvierustoissa, mutta vetoisuudesta johtuen emme tee sitä niin. Se kuitenkin vastaa laskennallisesti 25cm x 25cm reikää lattiassa. Varmastihan lattia kuivuu hyvin ilmaraolla eikä kosteus pääse kertymään seinän vieriin, mutta pyrimme pitämään kosteuden poissa sieltä mihin se ei kuulu. Lattia varmasti kuivaa näinkin, kunhan muistaa tehdä sen tärkeimmän eli laittaa puita pesään kylpemisen jälkeen ja huolehtii tuuletuksesta.