Monthly Archives: October 2013

Piilopirtti

Kuvia tontilta:

 

ranta1

Vieressä virtaa pieni joki.

ranta2

 

Kuvissa vesi näyttää jostain syystä ruskealta.

 

pelto

Isot puut kaadetaan, jotta aurinkokin joskus pääsee paistamaan.

 

pihalta1

 

“Jäin ihmettä katselemaan”

Projekti etenee

Hiekkaa oli ekalla kerralla liian vähän, joten sitä piti ajaa lisää. Uudet hiekat piti tasata joten ei muuta kuin lapio kauniiseen? käteen. Tasattu hiekka lätkättiin ja anturamuotit asetettiin suoraan. Ristimitta heitti 5mm mutta ehkä se kesämökissä riittää ;)

 

hiekkakakku3

Raudoitushommia tiedossa.

 

Riihi pitää vielä tyhjentää täysin, parvi on purettu ja 30% tavaroista viety pois.

sisatila1

sisatila2

Ensimmäisenä purettiin parvi, jotta sisällä sopii liikkumaan. Parvelta löytyi mm. bensatankki, mattopuut, auton istuin, puskuri, jonkin eläimen pesä, puuvati ja valtavasti pölyä :) Hirret näyttivät olevan katonrajastakin hyvässä kunnossa. Tämä on tietysti hyvä, koska sisäpinta kesämökistä jää alkup. hirrelle. Ulkovuori eristetään ja paneloidaan.

 

alin_hirsi

Alimmat hirret ovat olleet maata vasten, joten ne otetaan pois. Seiniin tehtiin vastakkaisille puolille kolot joista rakennusta myöhemmin tunkataan. Koloihin tulee myös pitkät tukit läpi riihen, joista sitten nosturilla kettinkien kanssa nostetaan mökki uudelle paikalle. Hirret näyttivät olevan hyväkuntoisia sisältä.

Suunnitelmat sovellettuna käytäntöön

Ajatus riihen muuttamisesta kesämökkikäyttöön tuli jo vuonna 2009, tontista ei tuolloin ollut tietoa mutta selvää oli ettei se tulisi olemaan Haapaveden Myllyperällä ( missä riihi sijaitsee ). Mutta toisin kävi, tontti “löytyi” juurikin sieltä. Rakennus siirtyy ainoastaan 20 metriä alkuperäisestä paikastaan jokirantaa kohti.

Talvi

Siitä se ajatus sitten lähti.

 

Hommat lähti tottakai liikkelle tarkoista suunnitelmista ja rakennusluvan hakemisesta. Rakennustarkastaja kävi paikanpäällä katselmoimassa projektin eikä löytänyt mitään moitittavaa. Pian pääsimmekin raivaamaan tonttia.

Paikka

 

Tontti oli/on melko tiheässä metsässä. Maapohjaa raavittiin auki, jotta nähtiin onko maaperä hiekkakangasta kuten muualla lähimaastossa. Hiekkahan sieltä onneksi paljastui.

 

Hiekkakakku

Rakennustarkastaja suositteli ajamaan pohjalle kuitenkin reilusti hiekkaa, jotta rakennus tulisi korkemmalle tulvavesiä ja ihan ulkonäöllisestikin ajatellen. Naapuri palkattiin ajamaan hiekat läheisestä hiekanottopaikasta, koska omaa traktoria ei ole. Muutenkin homma luonnistui ammattimieheltä vähän eritahtia kuin jos itse olisi hiekka ajettu.

 

Hiekkakakku2

Perustusten pohja alkaa muodostua, ensimmäinen hiekkasatsi lätkättynä.

 

 

Jatkuu…