Tietoa

Projektinamme on tehdä kesämökki papan vuonna 1941 rakentamasta riihestä. Riihi oli vuosikymmeniä ulkovarastona, kunnes 2013 aloitimme tämän ikuisuusprojektin. Mielestämme vanhassa hirsirakennuksessa on paljon enemmän luonnetta, kuin jos olisimme menneet sieltä mistä aita on matalin (tai jopa kaatunut) eli ostaneet valmiin höpöhöpöhirrestä tehdyn mökkipaketin. Siksi päädyimme säilyttämään tämän vanhan rakennuksen ja palauttamaan sen hyötykäyttöön.

 

Mökistä ei tehdä täysin aikamatkaa takaisin sotien aikaiseen maailmaan mutta rakennuksen henki pyritään säilyttämään: Muoveja, lastulevyjä tms. rakennukseen ei tule ja rakenteet pidetään hengittävinä mutta toisaalta esim. ikkunat ja ovet eivät ole ajanhengelle tyypilliset. Kalusteetkaan eivät ole 40-luvulta eikä pirttiin tule hirsiarinalle muurattua satusedän tekemää uunia. Ulkovuoreksi tulee pystyrimalaudoitus mutta maaliksi ei tule tuolle ajalle tyypillistä punamultaa jne.

 

Tarkoitus on myöskin välttää ylimääräisiä kuluja tekemällä mahdollsimman pitkälle kaikki itse. Hankinnat ovat muutenkin tarkkaan harkittuja mutta tämä ei tarkoita että kaikki on halvinta mitä rahalla saa. Tästä periaatteesta sivuston nimikin on peräisin.

 

 

Sivuston ylläpitäjä on 29-vuotias miehen alku Oulusta.

Yhteydenotot:

osoite

Leave a Reply

Your email address will not be published.