Suunnitelmat sovellettuna käytäntöön

Ajatus riihen muuttamisesta kesämökkikäyttöön tuli jo vuonna 2009, tontista ei tuolloin ollut tietoa mutta selvää oli ettei se tulisi olemaan Haapaveden Myllyperällä ( missä riihi sijaitsee ). Mutta toisin kävi, tontti “löytyi” juurikin sieltä. Rakennus siirtyy ainoastaan 20 metriä alkuperäisestä paikastaan jokirantaa kohti.

Talvi

Siitä se ajatus sitten lähti.

 

Hommat lähti tottakai liikkelle tarkoista suunnitelmista ja rakennusluvan hakemisesta. Rakennustarkastaja kävi paikanpäällä katselmoimassa projektin eikä löytänyt mitään moitittavaa. Pian pääsimmekin raivaamaan tonttia.

Paikka

 

Tontti oli/on melko tiheässä metsässä. Maapohjaa raavittiin auki, jotta nähtiin onko maaperä hiekkakangasta kuten muualla lähimaastossa. Hiekkahan sieltä onneksi paljastui.

 

Hiekkakakku

Rakennustarkastaja suositteli ajamaan pohjalle kuitenkin reilusti hiekkaa, jotta rakennus tulisi korkemmalle tulvavesiä ja ihan ulkonäöllisestikin ajatellen. Naapuri palkattiin ajamaan hiekat läheisestä hiekanottopaikasta, koska omaa traktoria ei ole. Muutenkin homma luonnistui ammattimieheltä vähän eritahtia kuin jos itse olisi hiekka ajettu.

 

Hiekkakakku2

Perustusten pohja alkaa muodostua, ensimmäinen hiekkasatsi lätkättynä.

 

 

Jatkuu…