Talkoot

Budjettiriihen historian ensimmäiset talkoot olivat tänään. Sää hieman sotki työsuunnitelmia mutta tekemistä riitti kuitenkin koko päiväksi. Lunta oli satanut jonkin verran muutamassa päivässä.

WP_20140319_18_08_01_Pro

Ei ollut kevättä ilmassa. Luntakin satoi pitkin päivää.

Riihen kehikon ympärille laitettiin suojamuovi, ettei lunta/vettä tule kovin paljoa sisälle. Suojamuovi on VÄLIAIKAINEN, muoviahan ei rakennukseen tule.

WP_20140319_18_05_32_Pro

Paljon niittejä sinkiläpistoolilla sekä pari lautaa pitämään muovin paikoillaan.

Vanhoista peltikaton aluslaudoista tulee lattianiskojen pohjiin kannattimet tuulensuojalevyille. Naulaisia lautoja oli melko paljon ja kolmestaan naulojen nykimiseen sekä kantamiseen kului aikaa 2,5h. Yksin siis olisi kokonainen työpäivä vierähtänyt.

WP_20140319_18_04_57_Pro

Hukkatavarasta hyötykäyttöön. Budjettiriihi on nimensä veroinen.

Rakennuksen keskeltä on puuttunut pitkään vielä yksi 5″ parru. Seuraavaksi teemme lattiarungon, joten nyt oli korkea aika parrun asennukseen. Keskelle reikä harjaterästä varten sekä huovat väliin + pieni salvos molempiin päihin, jotta parru tulee alajuoksujen kanssa samalle tasolle.

WP_20140319_18_04_34_Pro

Asennus jäi hieman keskeneräiseksi koska olisimme tarvineet moottorisahaa, jota ei tällä kertaa ollut mukana.

Lisäksi talkoolaiset lajittelivat romukasan metalliin sekä puuhun joten kierrätys on huomattavasti helpompaa. Romuläjästä ei onneksi ole valokuvaa.

Paljon kiitoksia molemmille talkoolaisille!

 

Ensi kerralla vuorossa lienee siis lattiarungon tekeminen.