Raudoitusta ja siivousta

Hei Te molemmat budjettiriihen lukijat! Tänään oli vuorossa anturan raudoitus. Tällä kertaa meillä oli jo hyvissä ajoin hankittuna harjateräkset ja raudoitusverkko + surrilankaa, kun viime vkl myöhästyimme kaikista Haapaveden rautakaupoista ruhtinaalliset 7min.

raudoitukset

 

raudoitukset2

10mm harjateräspari kiertää koko anturan. Harjateräkset taiteltiin pystyyn tulevin pilariharkkojen kohdalta. Harkkoja tulee yhteensä 13kpl 4,5m x 4,5m alalle, sekä lisäksi piipun kohdalle tulee raudoitusverkko.

 

varaaja

Tontilla oli valmiina “aarteena” mm. vesivaraaja. Pitää tutkailla, että voisiko siitä rakentaa mökille kiukaan. Kiviä sopisi varmaankin n. 130kg katkaistuun varaajaan.

 

tyokalut

Loppurutistuksena tyhjensimme vielä riihen kaikesta ylimääräisestä romusta. Potentiaalista myyräkuumepölyä oli vähintäänkin riittävästi mutta lisäksi löytyi remonttiin tarvittavat työkalut eli justeeri, pari höylää ja vatupassi. Eiköhän se riihi näillä tule kuntoon. Lisäksi löytyi myös ns isoremmi, jonka tunnetusti laittaa päälle kylän rohkein mies.

 

romut

Säästettäviä tavaroita oli n. 5% riihen sisällöstä. Mattopuut, pari varstaa, vanhaa haravaa, rappuset jne. Näistä osaa on tarkoitus käyttää sisällä sisustuselementteinä ( silleen heterolla tavalla ).

 

remondeeraaja

 

50% remonttitiimistä.

4 comments