Etuovi.com

Eilen riihi sai uuden oven. Se hankittiin jo viime kesänä, mutta nyt vasta saimme sen asennettua. Oven siirto olikin vähän isompi homma kuin kuvittelimme, sillä siirtoon tarvittiin lopulta suunnilleen koko kylän maatalouskalusto. Lopulta se kuitenkin saatiin pihapiiriin.

 

WP_20150201_14_37_38_Pro

Valkoinen 21×10 ikkunallinen sekä oikeankätinen ovi löytyi tori.fi: stä.

Oviaukko oli aavistuksen verran liian pieni joten yläreunasta piti hieman hirttä sahata, jotta päälle jäisi tarpeeksi painumavaraa.

 

WP_20150201_17_26_39_Pro

Hieman tyylikkäämpi ratkaisu kuin aiempi karjavaneeri. Nyt pitää vaan olla tarkkana että ovi säilyisi ehjänä lopun rakennusajan.

 

WP_20150201_17_31_24_Pro

Karmit kiinnitettiin alhaalta suoraan kiinni korutuskehikkoon ja yläosasta laudan pätkiin jotka oli ruuvattu karapuihin. Hirsien pitäisi näin päästä liikkumaan kiinnityksestä huolimatta. Yläpuolelle tulee uretaanin sijasta ekovilla samasta syystä. Uretaania laitettiin kuitenkin karmien ja lautojen väliin.

Nyt lämpökin vastaan erilailla kun oikea ovi on paikoillaan. Sitä tosin voidaan joutua käyttämään irti siinä vaiheessa kun alamme tekemään ulkovuorta, mutta se on sitten sen ajan ongelma.