Lattian laudoittaminen alkaa

 

WP_20150208_15_31_00_Pro

Riihen lattia on nyt kokonaan villoitettu ja ylimääräiset romut siirretty pois edestä.

Lämmitin on osoittautunut yllättävän tehokkaaksi. Puoli tuntia riittää lämmittämään alakerran sopivaan työskentelylämpötilaan.

 

WP_20150301_17_59_56_Pro

Tämän jälkeen aloitettiin lattialautojen asennus. Lautojen alle laitoimme hengittävän paperin, jonka nostimme seinälle noin 50cm. Seinälle tuleva osuus teipataan myöhemmin seinäpaperiin kiinni. Lattiassa paperit lomitettiin ( kuvassa lomitus on melko niukka ). Lautoihin porattiin ensin ruuvinreiät, jonka jälkeen ne kiinnitettiin naaraspontista lattianiskoihin. Päätypontteihin laitettiin lisäksi liima. Täysin raotonta lattiasta ei ainakaan talouslaadulla saa, mutta rakoja tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa puun elämisestä johtuen. Keväällä lattia lakataan vesiohenteisella lakalla.

 

WP_20150301_18_33_09_Pro

 

Piippukin näyttäisi osuvat sille tarkoitetuista koloista lattiassa ja välipohjassa. Piipun muuraus aloitetaan sitten kun lämpötila on vähintään nollassa.